Som nöje kalle  

Så skapar du din egen musik

De flesta av er som har hittat till den här sidan gillar att lyssna på musik. Några av er kanske till och med har ett intresse av att skapa egen musik. Det här inlägget är för er som vill veta mer om hur man kan gå tillväga för att skapa sin egen musik.

Med datorn

Om du har en dator har du tillgång till en hel musikstudio. Nu när tekniken har gått så pass långt kan vi skapa en hel låt i ett program som du laddar ner till din dator. Det finns många olika program du kan ladda ner till din dator och börja skapa din egen musik i. Det enda du behöver göra är att öppna din sökmotor och söka efter musikprogram för att kunna läsa på mer om de olika musikprogrammen som finns. Det spelar ingen roll vilken sorts dator du har. Men om du har en Macbook har du turen på din sida eftersom Apple har sitt eget musikprogram som många gånger redan finns inbyggd i deras datorer. Fördelen med att skapa sin egen musik i ett musikprogram på datorn är att du har tillgång till alla instrument som finns samlade på ett och samma ställe och de är numera så pass bra att man knappt hör att det är digitala instrument.

Spela instrument

På din dator har du tillgång till en hel katalog med digitala instrument som du inte behöver lära dig att spela. Men många som är intresserade av musik och vill skapa sin egen musik väljer att lära sig att spela ett fysiskt instrument. De vanligaste instrumenten som de flesta börjar med att lära sig är gitarr, piano och trummor. Men om du vill göra musik som sticker ut lite mer är det en nyckelharpa, en säckpipa eller en mungiga du ska lära dig att spela. Det kan kännas svårt att lära sig att spela ett nytt instrument, men med hjälp av böcker och guider på internet kommer du att lära dig. Du kan också välja att gå en kurs då kursledaren lär dig hur du spelar ditt instrument på ett pedagogiskt sätt.

Skriva låtar

Att kunna skriva sina egna låtar är det många som drömmer om. Men när man väl sitter där med gitarren i knäet och anteckningsblocket framför sig så känns det här med låtskriveri svårt. Det bästa du kan göra för att börja skriva dina egna låtar är att avdramatisera det. Börja med att skriva en låt om vad du ser när du kollar ut genom ditt fönster. Att prova sig fram och leka med instrumenten och din sångröst är ett bra sätt att hitta sin egen stil. Du kan också läsa böcker som berör ämnet låtskriveri.