Som nöje kalle  

Låtar som handlar om att måla

Att måla om i sitt hem kan ta sin lilla tid och många behöver underhållning under tiden de målar. Du kan välja att måla om själv, eller så anlitar du någon som hjälper dig med det. För att hitta en målare i din närhet öppnar du din sökmotor och söker efter måleri + bromma om du bor i Stockholmsförorten Bromma. Men om du har valt att måla själv kan det vara en bra idé att spela musik som handlar om att måla för att komma i rätt stämning och i det här inlägget får du några tips på låtar som berör ämnet.

Paint it, black – Rolling stones

En klassisk låt som bör spelas under tiden du målar är låten paint it, black av den brittiska rockgruppen the rolling stones. Låten släpptes år 1966 och är skriven av Mick Jagger och Keith Richards. Kort efter att låten släpptes blev den etta både i USA och i Storbritannien. Här i Sverige låg den som högst tvåa.

Jag ska måla hela världen lilla mamma

En låt som handlar om att måla är låten jag ska måla hela världen lilla mamma. Låten har släppts i flera versioner, bland annat av det populära dansbandet flamingokvintetten. Första gången låten släpptes var år 1952 och är en barnsång som skrevs av Britt-Marie Toje efter att hennes nioåriga dotter gav upphov till låtens titel.

Painted by numbers – The sounds

En annan låt som har ordet painted i titeln är låten painted by numbers som kommer från det svenska rockbandet the sounds. Låten släpptes år 2006 och är skriven av the sounds. År 2013 gjorde Pugh Rogefelt en tolkning av låten då både han och Maja Ivarsson som är the sounds sångare var med i TV-programmet så mycket bättre.

Candy paint – Post Malone

Ett exempel på en något mer modern låt är låten candy paint som framförs av rapparen post malone. Låten släpptes år 2017 och var bland annat med på soundtracket till filmen the fate of the furious. Låten finns även med på rapparens album beerbongs & bentleys och är skriven av bland annat Post Malone själv.

Främling – Carola

Sist men inte minst har vi en låt som handlar om en målning. I låten främling besjungs det klassiska verket Mona Lisa. Låten släpptes år 1983 i samband med att Carola ställde upp med låten i melodifestivalen som hon sedan vann. Låten är skriven av Lasse Holm och Monica Forsberg.