Ovärderligt och trendriktigt köksredskap

Hela tiden dyker nya verktyg upp som förbättrats till att använda i köket och i Sverige där matkulturen är enormt stor älskar vi detta givetvis. En av de senaste trenderna att inhandla till köket har funnits med oss sedan länge och den används också i baren. Det är gräddsifonen som sedan en tid tillbaka använts i restaurangmiljöerna nu kommit att bli senaste trenden för de svenska hemmen. Via webbsidor som http://www.gräddsifon.se/ finner du snabbt ut att det finns en uppsjö av olika varianter på dessa och alla har sina olika fördelar. Numera är det inte bara den perfekta äkta grädden som vispas fram ur dessa utan tack vare lustgasen som laddas kan nya spännande kreationer göras. Du kan också förbättra och förenkla olika saker som du tidigare gjorde med visp som till exempel att ha all chokladmousse färdig i sifonen istället för i serveringskupor i kylen. Du sparar plats och tiden genom att blanda mousse i sifon som sedan ställs i kylen för att perfekt spritsas ut vid serveringstillfället.

Många fördelar ger mersmak
Lustgasen har också andra fördelar när det gäller gräddsifonen och det är att den hjälper till att hålla innehållet fräscht längre. Grädden som exempel håller sig bättre och du slipper gul vattnig sörja i kylen, resultatet blir lika perfekt dagen efter. Soppor, krämer och en rad andra kreationer är möjliga att göra numera och den som testat gräddsifon kommer vilja ha fler för olika bruk. Skaffa till dig själv eller köp en perfekt present.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *